Polítiques d'Empresa

 

Hi ha una sèrie de valors que haurien de regir el món del comerç i encara més si es tracta de comerç on-line. AquaPeix té com a pilars bàsics aquests:

 

Preus:

AquaPeix considera client VIP a qualsevol que li faci una comanda. Així, no hi ha descomptes especials a clients de gran o baix volum. Enlloc d'això oferim un preu d'oferta en tots els nostres productes. Ajustem marges i reduïm preus intentant oferir el màxim de varietat amb el mínim preu.

 

Transparència:

Malauradament, en la venda per Internet, molt sovint manca informació. Cal que el Client tingui tota la informació necessària per fer una compra. Des d'AquaPeix s'oferirà la màxima informació de tot el procés de compra per tal d'evitar errors i malentesos.

 

Compromís:

Per vendre ens cal que ens facis confiança. I per tenir la teva confiança ens l'hem de guanyar. Des d'AquaPeix ens comprometem a donar el millor servei possible. I com que les paraules se les endú el vent prenem compromisos de qualitat i preveiem penalitzacions en cas que no complim amb el nostre compromís.

 

Aquests són alguns dels nostres compromisos:


–  Si rebem una comanda i no responem el següent dia laborable (indicant que ja està en procés l'enviament o les causes del endarreriment) la compra tindrà un descompte de un 2% per cada dia d'endarreriment en la resposta.

–  Qualsevol venda (excepte la de productes confeccionats a mida) es podrà aturar fins que es faci l'enviament corresponent. Amb el retorn immediat dels imports que es puguin haver avançat per aquella compra.

–  Tota venda pot ser retornada, amb el corresponent reemborsament de el import del producte, en el termini de 10 dies laborables (15 naturals) des de la data d'arribada al teu domicili. La única condició és que no hagi estat usada i que es rebi en les mateixes condicions que es va enviar (embalatge original sencer i sense defectes). (Les despeses d'enviament de la devolució correran a càrrec del client). AquaPeix revisarà que es compleixen les condicions i retornarà el import en el termini de 5 dies a partir de la recepció de la devolució.

 

Servei:

Volem oferir-te tot allò que necessitis. Manteniment, muntatges a mida, dubtes, sessions informatives... Però sobretot tots aquells productes que puguis necessitar. Per això et demanem que ens facis un favor. VOLEM SABER QUÈ NECESSITES. Si us plau, fes-nos ho saber:

 

 

 

 

Qualitat:

La nostra màxima preocupació és la satisfacció del client. Per aquest motiu oferim tants canals com podem per que expressis els teus dubtes, queixes o reclamacions. Si creus que algun dels punts de la web o el nostre servei no són satisfactoris o no estan d'acord amb les nostres polítiques, t'escoltem, dóna'ns la teva opinió:

 

 

 

Una altra web de eccIT